Pieczeń faszerowana

1000 g udźca lub łopatki • sól • pieprz • 2 łyżki oliwy • bulion • 2 cebule • 3 łyżki masła • mąka ziemniaczana • podłogi Warszawa

Podłogi Warszawa
http://vipparkiet.pl
Najlepsze podłogi drewniane dla Twojego wnętrza.
Odwiedź nasz salon VIP Parkiet w Warszawie.

Mięso natrzeć solą i pieprzem. W brytfannie wysmarowanej oliwą umieścić mięso i piec ok. 60 minut, często polewając sosem. Sporządzić farsz: przepuścić przez maszynkę cebule, zmieszać dokładnie na jednolitą masę z masłem (2 łyżki). Naciąć w pieczeni „kieszenie” (boczne poprzeczne cięcia głębokości 1-1,5 cm), włożyć do kieszeni farsz, ułożyć mięso ponownie w brytfannie, dodać resztę masła i piec jeszcze 60 minut. Odparowaną wodę uzupełniać bulionem. Mięso wyjąć, pokrajać na porcje: w każdej porcji powinna znajdować się jedna „kieszeń” z farszem. Sos przetrzeć przez sito, jeżeli jest zbyt rzadki, zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać pieczeń z frytkami lub ziemniakami z wody i zestawem surówek albo z kapustą zasmażaną z pomidorami.