Pieczeń po krakowsku

1000 g udźca lub łopatki • sól • pieprz • 2 łyżki oliwy • łyżka przecieru pomidorowego • bulion • 2 łyżki masła • mąka ziemniaczana • 5 suszonych prawdziwków • 2 łyżki tartej bułki • posiekana natka pietruszki

Przewóz towarów do Grecji
http://www.transportgrecja.pl/
Profesjonalny spedytor z wieloletnim doświadczeniem.
Transport ciężarowy pomiędzy Polską a Grecją.

Mięso natrzeć solą i pieprzem. Umieścić w brytfannie wysmarowanej oliwą i piec 60 minut, często polewając sosem spod pieczeni. Sporządzić farsz: prawdziwki namoczyć w małej ilości wody i ugotować, dodając odrobinę soli. Przepuścić przez maszynkę. Wywar z grzybów odparować, aby zostało półtorej łyżki, wymieszać z tartą bułką oraz łyżką masła. Pokrajać mięso jak najcieniej. Ułożyć plaster mięsa, farsz, plaster mięsa. Takie porcje włożyć do brytfanny, dodać masło i przecier pomidorowy; piec, podlewając co jakiś czas bulionem. Wyłożyć krążki pieczeni na ogniotrwały półmisek, sos przetrzeć przez sito; jeżeli będzie za rzadki – zagęścić mękę ziemniaczaną. Pieczeń zalać sosem, posypać natką, wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika. Podawać z frytkami, surówkę z pomidorów ze śmietanę lub mizerią z octem i szczypiorkiem.